Hepsiburada pazaryeri web sitesi; satıcı ve alıcıları bir araya getiren platformdur. Bu yazımızda hepsiburada web sitesine benzer bir platformu nasıl kurabileceğinizi anlatacağız. Hepsiburada pazaryeri benzeri sistemi nasıl kurabileceğinize geçmeden önce müşterilerimizden en çok gelen sorulara açıklık getirebilmek adına sayfanın en altında pazaryeri paketlerimizi görüntüleyebilirsiniz. Bir pazaryeri sitesi kurmak isterseniz detaylı bilgilendirme için satış temsilcimizi arayabilir veya sitemizde bulunan canlı destek üzerinden yazabilirsiniz.




Neden Pazaryeri Sitesi Kurmalıyız?

Pazaryerleri satıcı ve alıcının ortak buluşma noktasıdır. Satıcılar ürün veya hizmet bilgilerini pazaryerinde  listeleyerek, müşteri bulurlar. Müşteriler ise aradığı ürün veya hizmeti bu platformlar üzerinde kolaylıkla bulabilmektedir. Yani hem alıcı hem de satıcıyı ortak bir noktada buluşturma ve yarar sağlama amacı güdülmektedir. Pazaryerleri ise gerçekleşen her satış üzerinden kendi belirledikleri komisyonları almaktadırlar. Satış hacimleri ve müşteri kitleleri göz önünde bulundurulduğunda hepsiburada pazaryeri benzeri web sitesi kurmak, karlı bir proje olabilmektedir.
 

Hepsiburada Pazaryeri Komisyon Oranları

Öncelikle kendiniz için bir pazaryeri web sitesi kuracaksanız komisyon oranlarını kendiniz belirliyorsunuz. Hepsiburada veya herhangi bir pazaryeri sitesi ile aynı komisyon oranlarını sahip olmak zorunda değilsiniz. Yine de rakiplerinizin komisyon oranlarını bilirseniz daha rekabetçi bir strateji belirleyebilirsiniz. Hepsiburada kategori bazlı komisyon oranları ile çalışmaktadır. Kategoriye göre en düşük komisyon %4 iken en yüksek komisyon %20 olarak belirlenmiştir. Tüm komisyon oranları aşağıdaki tabloda mevcuttur.
 
Ürün KategorisiKomisyon Oranları
Altın%4
Elektronik%4
TV%5
Elektronik%5 - %11 arası
Oyun Konsolu%5 - %8 arası
Oto Aksesuar%5 - %10 arası
Film, Kitap, Kırtasiye%5 - %12
MDA%7,5 - %10 arası
Spor ve Outdoor%8 - %13 arası
Dijital Ürünler%8,5 - %10
SDA%8,5 - %15 arası
Bahçe Ürünleri%9 - %18 arası
Outdoor Ürünler%10
Spor Branşları%10
Ev Bakım ürünleri%10
Ev tekstili%10 - %16 arası
Telefon Aksesuarları%10 - %20 arası
NON TV%12 - %20 arası
Petshop%12
Yapı Market%12 - %17 arası
Taraftar Ürünleri%12,5
Anne bebek ürünleri%12,5
Hobi Oyun%12,5
Oyuncak%12,5
Cilt bakımı%12,5
Temel Tüketim%12,5
Kişisel Bakım%12,5 - %14 arası
Parfüm%13
Makyaj%13,5
Çanta%15 - %17 arası
Mobilya%16
Züccaciye%16
Aksesuar%17
Ayakkabı%17
Giyim%17

 

Komisyon Oranlarını Çeşitlendirebiliyor Muyuz?

Trendyol veya Hepsiburada Pazaryeri gibi firmalar genellikle kategori bazlı çalışmaktadırlar fakat biz yine de komisyon oranlarını çeşitlendirdik. Hepsi Pazaryeri veya Trend Pazaryeri ürünlerimizden birini satın almanız durumunda paket içerisinde bulunan komisyon özellikleri;
  • Kategoriye göre % 'lik komisyon belirleme,
  • Satıcıya göre % 'lik komisyon belirleme,
  • Kategoriye göre sabit fiyatlı komisyon belirleme,
  • Satıcıya göre sabit fiyatlı komisyon belirleme,
  • Komisyon oranlarını belirlerken KDV dahil olarak veya KDV sonradan eklenecek şekilde belirleyebilirsiniz.
     

Ödeme Yöntemleri Neler?

Sağlamış olduğumuz tüm e-ticaret paketleri ve pazaryeri sistemleri içerisinde bulunan standart ödeme yöntemleri;

  • Kapıda ödeme,
  • Sanal Pos - Kredi kartı ile online ödeme, (PayTR, İyzico)
  • Havale/Eft ile ödeme,
  • Paypal ile ödeme.

Ek olarak farklı bir ödeme yöntemi isterseniz, isteğinize bağlı olarak ücretli veya ücretsiz ödeme yöntemlerini web sitenize entegre edebilmekteyiz.


Ödemeler Nereye Gidiyor?

Pazaryeri sitesinden herhangi bir ürünün satışı gerçekleştiğinde ilgili ödeme pazaryeri sahibine yani site sahibi olarak sizin banka hesabınıza gelmektedir. Sonrasında sizde komisyonu düşerek satıcınızın banka hesabına ödemeyi havale/eft yapabilirsiniz. Çalışma stratejiniz tamamen size bağlıdır. Alınan ödemeleri ister aynı gün, ister 1 hafta sonra satıcının hesabına transfer edebilirsiniz. Sağlamış olduğumuz sistem her satıcının ne kadar kazanç elde ettiğini admin panelinizde göstermektedir. Komisyon hesaplaması yapmak ile uğraşmanıza gerek kalmayacaktır.

 

Hepsiburada Satıcı Paneli Benzeri Satıcı Paneli Var mı?

Pazaryeri sistemlerinide ürün girişi ve sipariş takibini satıcılar yapmak zorundadır. Bu nedenle her satıcı için ayrı bir panel bulunmalıdır. Sağlamış olduğumuz pazaryeri yazılımlarında satıcı paneli mevcuttur. Her satıcı kendine ait panele mail adresi ve parolası ile giriş yapar, ürünlerini listeler, sipariş takiplerini ve kazanılan komisyonlar gibi işlemleri takip edebilirler.
 

Pazaryeri E-Ticaret Sitesi Kurmaya Nereden Başlayabiliriz?

Bir pazaryeri sitesi kurmaya karar verdiyseniz Trend ve Hepsi Pazaryeri ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Alt yapı olarak birebir aynı hazırlanmış, sadece tasarımları farklı ürünlerdir. Beğendiğiniz tasarımı, istediğiniz alan adı ile birlikte satın alabilirsiniz. Ödeme işleminden sonra sitenizi hazırlamaya başlıyoruz ve ortalama 5 saat içerisinde web sitenizi aktifleştiriyoruz. Sonrasında pazaryerinizi kullanmaya ve kategori, menü gibi düzenlemelerinizi yapmaya başlayabiliyorsunuz. Yine de satın alımı sağlamadan önce satış temsilcimizi arayarak veya sitemizdeki canlı sohbet üzerinden yazarak aklınızdaki tüm sorularınızı sormanızı rica ederiz. Bu sayede hem siz, hemde biz daha sağlıklı bir çalışma yürütebiliriz.